Slow Food

1.2. Què volem fer?

El nostre grup de treball vol donar a conèixer el nostre entorn natural,  la nostra població, la nostra gastronomia, el nostre patrimoni i la nostra gent.

Volem implementar una proposta de turisme que ha de ser diferenciadora de la oferta popular i convencional, apostant per a un model respectuós amb la natura i sostenible, compartint els criteris de Cittàslow.

Cada vegada són més els que volen viatjar al seu ritme, gaudint de cada moment, interactuant de manera natural i directa amb la gent del lloc que visiten, descobrint les seves tradicions i participant-hi, assaborint els productes i, evidentment, a un ritme pausat i sense presses.

Volem un turisme que acompleixi els principis de sostenibilitat i que contribueixi de manera positiva i equitativa al desenvolupament econòmic i a la plenitud de la gent que viu, treballa o realitza una estada a Begues, engrandint la oferta d’oci, fomentant i ampliant la riquesa del comerç, facilitant la vida als ciutadans, ampliant la oferta de treball, apropant els productes autòctons i de proximitat als consumidors, reduint i abaratint costos de transport i incrementant la riquesa als productors propers. Totes aquestes propostes creiem que podrien funcionar i donar a conèixer el nostre entorn més immediat.

1.2.1. Propostes d’activitats: Dintre del nostre projecte, hi han diferents línies de treball , encara que tots estiguin inter-relacionats:

  • Gastronomia

Recuperació   de   productes   autòctons, venda de productes de proximitat   i   productes típics de Begues, amb la participació de restauradors (incloure’ls a la carta), comerços i productors locals.

La nostra proposta es fer una visita personalitzada explicant el projecte i convidar la assistència a la convocatòria que posteriorment farem amb els diferents productors, restauradors i comerciants de productes de alimentació de la població de Begues, per incentivar als Restaurants a ser Km0 i que transmetin la filosofia Slow Food , on els cuiners comprenen que no es pot separar el plaer gastronòmic de la responsabilitat amb els productors , sense els quals no existiria la cuina d’èxit.

Participar a altres campanyes com “Sabors de L’Horta”, etc…, a part de les noves iniciatives de productes i campanyes que pugin sorgir entre tots.

Alguns dels productes proposats que son de Begues i de proximitat:

Productes:

– Botifarra ( de senglar, de bolets…)

– Cireres (mermelada, pastissos, confitades…)

– Cervesa

– Dolços

– Carbassa  (mermelada, cabell d’àngel, coca de cabell d’àngel…)

– Mel

– Mongetes del ganxet

– Cava i vi

– Calçots

–  Senglar (botifarra, plats cuinats als restaurants)

– Cargols

–  Farigola, crespinells i altres  i plantes aromàtiques

  • Fet a Begues

–  Fer una marca col·lectiva (realitzar els tràmits pertinents i el registre de la marca “fet a Begues”) amb els diferents productes tant alimentaris com artesanals (Els artesans de begues).

–  Fer una web “fetabegues.cat” per donar-los a conèixer.

–  Que els comerços venguin aquest productes amb el segell de “Fet a Begues”.

Projecte Turisme en PDF

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s