Hort Comunitari

1. Hort Social i Comunitari ARRELS

1.1. Qui som

Som un grup de persones que ens hem conegut assistint a activitats del Procés Participatiu Begues Cittaslow / Territoris Serens. Compromesos amb la sostenibilitat, l’igualtat d’oportunitats i la justícia social, volem promocionar el desenvolupament d’un hort comunitari / social / ecològic, mitjançant una gestió transversal i participativa.

1.2. Missió

Volem generar acció i reflexió al voltant de la qualitat ambiental del nostre municipi i de la qualitat de vida del seus habitants mitjançant la creació d’un espai de cultiu, de trobada aprenentatge i oci, i sobre tot que faciliti l’intercanvi d’ experiències, coneixements i de convivència.

1.3. Visió

La projecció de l’hort social comunitari Arrels, la imatge de futur que desitja a llarg termini, es concreta en els punts següents :

Esdevenir referent de la cultura Cittaslow/Territoris Serens.

Promoure la cura de les persones i l’entorn dinamitzant propostes atractives per a la població de Begues.

Rebre reconeixement i consideració per part dels agents actius ( entorns municipal i sòcio-ecològic ).

1.4. Valors

Els valors fonamentals sobre els que volem construir el projecte es nudreixen del seu carácter mediambiental, educatiu i de foment de la cohesió social. De manera que la pràctica en la gestió comunitària dels horts reforci en els participants valors ètics fonamentals com el compromís, el respecte, la solidaritat, la participació, els vincles familiars i socials, la confiança, la responsabilitat, la col·laboració, la comunicació entre persones…

Obertura: espai obert a tothom que hi vulgui col·laborar, ja sigui a títol individual, institucional, respectant sempre els nostres valors i les normes de convivència fonamentals.

Participació: La participació real i efectiva de tota persona en els seu entorn social i en la pròpia organització.

Transparència: La transparència és un requisit indispensable quan es treballa des del voluntariat. També és fonamental per a augmentar la fluïdesa de comunicació entre els diferents membres.

Educació Ambiental: Te un alt valor ambiental per a Begues ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l’horta és la protagonista. Tanmateix la realització d’activitats destinades a les escoles permeten als nens i les nenes conèixer el món agrari i els principis de l’agricultura biològica i ecològica.

El suport mutu entre totes les persones.

Intercanvi de coneixements: Posar en valor l’intercanvi de coneixements i d’experiències, facilitant les relacions Inter generacionals i interculturals.

1.5. Objectiu General

Fomentar la participació i convivència de les persones i entitats / grups de Begues amb un interès comú a través de la creació i dinamització d’horts comunitaris socials ecològics.

Veure el projecte sencer d’ Hort Comunitari “Arrels” en PDF

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s